Man brukar ju säga tredje gången gillt. Så är fallet med denna banan. Första gången var för 20 år sedan med Märklin K-räls, för många kompromisser lede till rivning. Andra gången var för ca 10 år sedan och i N-skala på grund av storleken (3200 x 4200 mm i H0)
Denna gång med PC-styrning, tyvärr gör sig inte banan i så liten skala och det där med PC var inte direkt min grej. Tidsmässigt var det 80% PC och 20% bana, jag har inte detta intresse för datorer så det blev avveckling.

Nu har omständigheter gjort att utrymme och förutsättningar finns. Eftersom jag funderat i åtskilliga år i omgångar på denna bana så började jag med att rannsaka mig själv om vad jag verkligen ville göra och på vilket sätt jag skulle använda banan för att trivas med den.

Slutsatsen blev en 2-räls analog likströmsbana (mestadels Fleischmann) där jag inte har någon direkt trafikide utan kör tågen efter tycke och smak gärna ett i taget för att kunna njuta till fullo av det. Den här anläggningen har ganska stor tyngdpunkt på själva byggandet och det får gärna ta tid. Eftersom de flesta byggnader får byggas “scratch” så vet jag att det inte blir något snabbt avklarat. Ett par byggnader finns kvar från den första.
Här är en omarbetad version av orginalspårplanen, den var införd i Modellbahn-Magazin januari och februari numren 1982 och är ritad av Ivo Cordes.